Sa nama je lakše

Sold out
/ / / / /

IMUNOΒETA FORTE 350 PRAŠAK ZA PERORALNU PRIMENU

280 RSD

Kombinacijom sastojaka udruženim dejstvom dovode do jačanja imuniteta i ublažavanja i smanjenja trajanja simptoma kod virusnih i bakterijskih infekcija.

Nema na zalihama

27374
Brend:: Imunoβeta

Description

IMUNOβETA Forte 350, prašak za peroralnu primenu

  • Doprinosi pravilnoj funkciji imunog sistema i poboljšanju imunog odgovora
  • Smanjuje trajanje i intenzitet simptoma kod virusnih i bakterijskih infekcija
  • Doprinosi ublažavanju zapaljenskih procesa
  • Smanjuje simptome alergija i osetljivost organizma na alergene
  • Pruža zaštitu od oksidativnog stresa i smanjuje umor i iscrpljenost

Additional information

Sastav

β-(1,3/1,6)-D-glukan, 350 mg
vitamin C, 250 mg
cink, 10 mg
vitamin D, 10 µg (400 IU)

Delovanje

β-(1,3/1,6)-D-glukan, biološki najaktivniji oblik β-glukana, je prirodni polisaharid koji se nalazi u ćelijskom zidu gljiva. Poseduje imunomodulatornu aktivnost, odnosno, snažno stimuliše i jača imuni odgovor, što za posledicu ima zaštitu organizma od različitih infekcija. β-glukan je značajan za ublažavanje simptoma alergija, jer smanjuje trajanje i intenzitet alergijskih reakcija, pa predstavlja odličan dodatak standardnoj terapiji alergijskih bolesti. Karakteriše ga izražen antioksidativni potencijal, a postoje istraživanja u kojima je pokazano i njegovo antikancerogeno dejstvo. Povoljno deluje na smanjenje nivoa ukupnog i LDL-holesterola i održavanje nivoa glukoze u fiziološkim granicama. Koristi se za brže zarastanje rana, kao i kod izloženosti različitim vrstama zračenja. β-glukan se zbog svojih osobina primenjuje u fazi rekonvalescencije (nakon bolesti ili postoperativno). Jedna kesica IMUNOβETA Forte 350 praška sadrži čak 350 mg čistog β-(1,3/1,6)-D-glukana, što predstavlja izuzetno snažnu podršku imunom sistemu, posebno u akutnoj fazi infekcije.

Cink je neophodan za mnoge procese u organizmu, a posebno je značajan u prevenciji virusnih infekcija i pravilnо funkciоnisanje imunog sistema. Ima važnu ulogu u zaštiti ćelija od oksidativnog stresa, kao i u očuvanju zdravlja kostiju, kože, kose i noktiju. Kako njegov manjak u organizmu može dovesti do pada imuniteta, povećane učestalosti infekcija, sporijeg zarastanja rana i drugih poremećaja, od suštinske je važnosti održavati adekvatan unos ovog esencijalnog minerala. U jednoj kesici IMUNOβETA Forte 350 praška nalazi se 10 mg cinka, odnosno, 100% njegovog preporučenog dnevnog unosa.

Vitamin C je snažan hidrosolubilni antioksidans koji doprinosi pravilnoj funkciji imunog sistema, zaštiti ćelija od oksidativnog stresa, kao i smanjenju umora i iscrpljenosti. Utiče na smanjenje intenziteta i trajanja simptoma prehlade, kao i učestalost njene pojave. Svojim protektivnim dejstvom na disajne puteve, dodatno pomaže u prevenciji nastanka respiratornih infekcija. Vitamin C favorizuje detoksikaciju organizma, poboljšava resorpciju gvožđa i ima važnu ulogu u mnogim metaboličkim procesima koji se odvijaju u našem telu.

Vitamin D je glavni regulator homeostaze kalcijuma u telu, pa ima važnu ulogu u razvoju skeleta i mineralizaciji kostiju. Veoma je značajan za postizanje snažnog imuniteta i odbranu od virusnih i bakterijskih infekcija, kao i za ublažavanje zapaljenskih procesa.

Težina/ veličina pakovanja

Težina 0.0624 kg
Dimenzije 6.8 × 4.9 × 8.8 cm

Uzrasna kategorija

Proizvođač

barkod

8606015665474

Način primene

Odrasli i deca starija od 7 godina: Sadržaj kesice razmutiti u pola čaše vode (100 ml) uz mešanje i popiti. Preporučuje se upotreba jedne kesice IMUNOβETA Forte 350 praška dnevno, tokom 10 dana. Uzimati na prazan stomak, 30 minuta do 1 sat pre jela ili 2 sata nakon obroka.