Sa nama je lakše

Sold out
Placeholder
/

VITAMIN D3 VIT 2000 IU+K2 CPS A30

200 RSD

Proizvod se mora koristiti pod medicinskim nadzorom. Ne preporučuje se osobama sa hiperkalcemijom i hiperparatireoidizmom. Prekomerna upotreba može izazvati neželjene efekte i potrebno je potražiti konsultaciju lekara. Proizvod ne treba da koriste osobe p

Nema na zalihama

5984

Description

Veliki je uticaj vitamina K2 na celokupni organizam Osteokalcin je belančevina zavisna od vitamina K2, nakon sinteze on je u neaktivisanom obliku. Vitamin K2 aktivira osteokalcin, koji je u aktiviranom stanju sposoban da ugradi kalcijum u kosti. Vitamin K2 je neophodan za sintezu Matriksnog Gla Proteina (MGP), protein snažan inhibitor kalcifikacije krvnih sudova. Deficit vitamina K2-MK7 dovodi do povećanog taloženja kalcijuma u krvnim sudovima.
Zajedno sa vitaminom D3 primenjuje se kod osteopenije, za prevenciju osteoporoze i kao dodatak terapiji osteoporoze, za sprečavanje nastanka i ubrzavanje zarastanja preloma, kod osoba koje uzimaju suplemente kalcijuma, kod osoba sa bolovima u zglobovima, kod osoba na terapiji kortikosteroidima, prevenciji ateroskleroze, kod pacijenata na terapiji statinima, kod autoimunih bolesti, dijabetičara, stimuliše stvaranje insulina, oslabljenog imuniteta.

Odrasli i deca iznad 6 godina jednom dnevno popiti jednu kapsulu ili prema savetu  lekara.

Additional information

Sastav

inulin, holekalciferol, menahinon MK-7, želatin (kapsula), magnezijum stearat (sredstvo protiv zgrudvavanja), titan-dioksid (boja).

Težina/ veličina pakovanja

5,5 x 5,5 x 9,2

Farmaceutski oblik

Kapsule

Uzrasna kategorija

Proizvođač

barkod

8594011213228