Sa nama je lakše

Sold out
Placeholder
/

Organsko origano ulje 30ml

210 RSD

Nema na zalihama

8501
Brend:: MARTINEZ

Description

Marnys ulje origana je čisto, standardizovano, etarsko ulje divljeg, mediteranskog origana (Origanum minutiflorum) sa 81,69% karvakrola. Ovo etarsko ulje divljeg origana sa aktivnim komponentama, monoterpenskim fenolima (karvakrol i timolol), zbog svog višestrukog dejstva, ima široku primenu, kako u narodnoj, tako i u naučnoj medicini.
Etarsko ulje divljeg origana ima jako dejstvo na veliki broj patogenih bakterija (veoma značajno dejstvo na Gram negativne bakterije), gljivica (Candida albicans) i neke viruse (Herpes viride). Najvažnija aktivna komponenta, odgovorna za to dejstvo je karvakrol. Što je sadržaj ove supstance u ulju veći, to je ono efikasnije. Pored karvakrola, u sastavu ulja se nalazi i timol koji je izuzetno značajan sastojak za jačanje imunog sistema.
Osim pomenutih tegoba, ulje divljeg origana pozitivno utiče i na kožna oboljenja kao što su akne, čirevi, celulitis, atletsko stopalo, gljivice na stopalima, herpes, ali i na neprijatan zadah iz usta. Osim toga, poznato je da ulje origana pomaže i kod tegoba kao što su prehlade i gripovi, kašalj, pneumonija, sinuzitis i upala grla.
Ulje divljeg origana je cenjeno jer se od najranije istorije veruje da je ono najjači prirodni antibiotik i antiseptik. Sadrži raznovrsne zaštitne supstance čiji balans omogućava njihovo sinergističko dejstvo.
Mnogobrojne naučne studije pokazuju je ulje divljeg origana jednako efikasno sredstvo u borbi protiv infekcija, koliko i savremeni antibiotici. Ulje divljeg origana pomaže u suzbijanju više od 25 različitih bakterija i gljivica, i služi kao odlična preventiva protiv sezonskog gripa i prehlada.
Ulje divljeg origana se pokazalo i izuzetno delotvorno u infekcijama urinarnih organa. Njegovom redovnom upotrebom dolazi do potpunog izlečenja upala.
Ulje divljeg origana brzo i efikasno olakšava tegobe sa varenjem kao što su nadimanje, loša probava ili dijareja. Ovo ulje je delotvorno i kod pojave crevnih parazita.
Ulje divljeg origana deluje i kao odličan diuretik, brzo eliminiše višak tečnosti iz organizma. Zahvaljujući antibakterijskim, antivirusnim, germicidnim, antiparazitskim i antioksiditivnim svojstvima, suzbija ešerihiju koli, kandidu, salmonelu i stafilokoke.
Ulje divljeg origana pomaže i kod zdravstvenih tegoba kao što su alergije i polenske groznice, upale pluća, sinusa i krajnika. Može se koristiti i za suzbijanje ekcema, psorijaze, teško zacelivih rana, ujeda insekata.
Divlji origano se najčešće koristiti u obliku esencijalnog ulja, ali se može koristi i kao čaj. Preporučuje se kod infekcija urinarnog, gastrointestinalnog i respiratornog sistema, kao antioksidans i sredstvo koje doprinosi imunitetu.

Upozorenje:
Ne prekoračujte preporučenu dnevnu dozu. Proizvod se ne preporučuje trudnicama, dojiljama i deci mlađoj od tri godine starosti, kao ni osobama preosetljivim na neki od sastojaka proizvoda.
Nije preporučljivo za decu mladju od 10 godina i osetljive osobe astma alergije.
Proizvod se ne sme konzumirati u slučaju da osoba koja ga konzumira ima: anemiju, poremećaj koagulacije, poremećaj akta gutanja, ozbiljnu hipertenziju, astmu, teško oštećenje jetre i bubrega kao i osobe koje uzimaju antikoagulantnu terapiju.
Mogući neželjeni efekti proizvoda su: usporena reapsorpcija gvoždja iz creva, kratkotrajno i prolazno ubrzan puls i lupanje srca (kod osoba koje su osetljive na ljutu hranu), osećaj paljenja i žarenja u usnoj duplji i želucu, pojačano menstrualno krvarenje.

Način čuvanja:
Čuvati na suvom i tamnom mestu, na sobnoj temperaturi, van domašaja dece.
Serijski broj i rok upotrebe su označeni na kutiji i etiketi proizvoda.
Osobe koje su na antikoagulantnoj terapiji ne smeju da uzimaju preparat pre konsultacije sa lekarom

Preparat se može uzimati od 1 do 8 puta dnevno. 

Additional information

Sastav

Organsko ulje mediteranskog origana, devičansko maslinovo ulje

Težina/ veličina pakovanja

80

Uzrasna kategorija

barkod

8410885088130