Sa nama je lakše

Sold out
/

Optimum D3 2000IU Forte 30 caps

210 RSD

Nema na zalihama

10650
Brend:: AMN

Description

Optimum D3 2000 IU FORTE je brz i praktičan način da u svoje telo unesete potrebne količine vitamina D. Ovaj suplement omogućava konzumiranje bilo kad i bilo gde. Kompaktno pakovanje čini da ovaj vitamin D3 možete nositi svuda sa sobom, tako da vam uvek bude pri ruci.

Značaj vitamina D u organizmu je veoma veliki i ne postoji nikakva zamena za njega. Nivo vitamina D je izuzetno bitan kako kod mladih, tako i kod odraslih. On je neophodan kako za zdravlje kostiju, tako i za zdravlje celog organizma, pa i za podizanje raspoloženja.

Optimum D3 2000 IU FORTE vitamin D3 je pogodan za:

– Za zdrave i jake kosti

– Povećava otpornost organizma

– Prevencija karcinoma (dojke, prostate, debelog creva)

– Vitamin D3 pospešuje apsorpciju kalcijuma i fosfora u crevima

– Pospešuje mineralizaciju kostiju (prevencija za rahitis i osteoporozu)

– Podstiče mobilizaciju kalcijuma i fosfora iz kostiju

– Povećava tonus i funkciju mišića

– Učestvuje u zaštiti organizma od infekcija, pomaže pri zarastanju fraktura

Optimum D3 2000 IU FORTE odlikuje brza apsorpcija. Vitamin D3 se prirodnim putem sintetiše iz 7- dehidroholesterola u koži pod uticajem sunčeve svetlosti. Vitamin D3 se deponuje u jetri i pod dejstvom enzima pretvara u kalcidol. Kasnije se kalcidol u bubrezima hidrolizuje u glavni biološki aktivni oblik kalcitriol, koji poboljšava apsorpciju kalcijuma i fosfora i stimuliše sintezu osteokalcina i na taj način utiče na izgradnju kostiju i zuba.

Optimum D3 2000 IU FORTE kapsule su bezbedne za upotrebu, i konzumira se jedna kapsula dnevno. Samo jedna kapsula dnevno sadrži preporučenu dnevnu dozu vitamina D što je dovoljno za suplementaciju kod većine slučajeva deficita vitamina D. Optimum D3 2000

Additional information

Sastav

sredstvo za povećanje zapremine : mikrokristalna celuloza; kapsula (želatin); vitamin D3 (holekalciferol) ; sredstvo protiv zgrudnjavanja: magnezijum-stearat , silicijum – dioksid; boja: titan-dioksid

Težina/ veličina pakovanja

20

Farmaceutski oblik

Kapsule

Uzrasna kategorija

barkod

8606106776386