Sa nama je lakše

Sold out
Placeholder
/

Kraljevski napitak – Đumbir sa medom i limetom 150 gr

210 RSD

Nema na zalihama

7502

Description

Đumbir je jedna od najpoznatijih biljaka na svetu, a kaže se i da je samo pola kašičice ove biljke dovoljno da razbudi organizam i podstakne mnoge funkcije tela da rade bolje. Pred vama je „Kraljevski napitak“ koji se sastoji od 65% đumbira i koji pored brojnih zdravstvenih benefita ima prijatan, osvežavajući ukus.

Đumbir je jedna od biljaka sa najzdravijim efektima, a u lekovite svrhe se upotrebljava preko 5.000 godina. Đumbir je pre svega začinska biljka poreklom iz Kine, a sada se osim u Kini najviše uzgaja u Australiji i u Indiji. Zajedno sa dugim biljkama sa zdravim efektima, poput belog luka, ovaj napitak pravi barijeru u organizmu koja se može odupreti velikom broju zdravstvenih tegoba.

 

Čaj od đumbira

Sveža biljka se koristi u ishrani, najčešće kao dodatak jelima od mesa, a isto tako, pogodna je za pravljenje kolača. Napoznatiji proizvod ove biljke je sok od đumbira koji se pije u svim krajevima sveta, dok je najzastupljeniji oblik u prahu. Prah se dobija usitnjavanjem sušenog đumbira, a njegova osnovna uloga je da se koristi za spravljanje začina, čajeva, sokova i drugih preparata koji su visoko delotvorni na organizam.

Aktivni sastojak đumbira je gingerol – uljasta gusta tečnost ljutkastog ukusa, ima svojstvo analgetika, deluje protivupalno i antioksidativno i ima antibakterijski efekat.

Nutritivna vrednost đumbira je zapanjujuća. Sadrži vitamin C, vitamine B grupe, magnezijum, gvožđe, kalcijum, kalijum, natrijum i fosfor. Dakle, sigurno je da ovaj neverovatan začin zahvaljujući svojim lekovitim sastojcima ima brojne dobrobiti za zdravlje!

Pogodan i za decu od šest godina i starije.

Kraljevski napitak, odnosno sok od đumbira doprinosi:

ublažavanju bolova u kostima i zglobovima
uništavanju štetnih mikroorganizama u organizmu
ublažavanju glavobolje
smanjenju nadutosti
protivupalnim procesima
sprečavanju pojave grčeva
čišćenju organizma od toksina koji se unose putem hrane, alkohola, itd.
poboljšanju procesa varenja
poboljšanju cirkulacije i smanjenju rizika od srčanog udara
jačanju imunog sistema
Da bi ovaj napitak bio što ukusniji i delotvorniji pobrinula se limeta.

Ovaj citrus je pravi izvor zdravlja. Mnoge studije su dokazale da limeta smanjuje rizik od dijabetesa, srčanih bolesti, podiže energiju i smanjuje težinu. U ovom voću nalazi se velika količina vitamina C, koji je zadužen za dobro zdravlje celog organizma.

Osim toga, u limeti se nalazi značajna količina gvožđa (oko 2%), fosfora, kalijuma (2%), kalcijuma (2%), magnezijuma i eteričnih ulja. Limeta je izvor i pektina i vitamina P, A i C koji su izuzetno korisni za zdravlje krvnih sudova.

Limeta je izuzetno korisno, hranljivo i dijetetsko voće. Ona ne sadrži masnoće, natrijum i holesterol, što u praksi dozvoljava njenu konzumaciju u neograničenim količinama bez rizika za zdravlje. Osim toga limeta sadrži veoma malo kalorija – jedna voćka srednje veličine od oko 60-70 grama ima tek 20 kalorija.

Ovo voće povoljno utiče na kompletno zdravlje organizma, a posebno doprinosi:

– smanjenju nakupljanje masti u arterijama, pa se tako umanjuje i rizik od kardiovaskularnih

bolesti.

– sprečavanju bolesti disajnih puteva

– jačanju imuniteta do maksimuma

– smanjenju rizika od moždanog udara

– razgradnji masnih naslage

– sprečavanju nastanka kamena u bubregu

 

Priprema „Kraljevskog napitka“:

Kraljevski napitak od đumbira i limete se priprema izuzetno jednostavno od malo vode i praha iz ove kesice. Po želji ga čak možete zasladiti i medom, ali i bez dodatnog zaslađivanja, napitak ima lep ukus.

Ovaj napitak od đumbira i limete se priprema tako da odmah može da bude spreman za konzumaciju, ali ako ga i ostavite da odstoji 10 minuta, biće podjednako ukusan. Priprema se tako što u 200 ml tople ili hladne vode, razmutite jednu do dve kašičice praha.

Pije se do 3 puta u toku dana, pri čemu je poželjno da se dan započne sa šoljom ovog napitka, jer podstiče budnost i daje energiju.

Trudnice, dojilje i dijabetičari bi trebaloda se konsultuju sa lekarom pre upotrebe ovog napitka.

Pakovanje sadrži 150 g, što je dovoljno za pripremu 5 l napitka.

Priprema se tako što u 200 ml tople ili hladne vode, razmutite jednu do dve kašičice granula.

Additional information

Sastav

Đumbir 65%, med 5%, glukoza 16%, šećer 12%, aroma limete 2%

Farmaceutski oblik

Prašak

Uzrasna kategorija

barkod

8606107181332