Sa nama je lakše

Sold out
Placeholder
/

Joint MD Revolution 30tbl

210 RSD

Nema na zalihama

7201
Brend:: AMN

Description

Joint MD Revolution (pakovanje 30 tableta) je farmaceutski proizvod namenjen za zglobove i pomoć kod artritisa, a preporučen i od strane ortopeda! Joint MD Revolution olakšava bol u zglobu, ukočenost i utiče na povećanje pokretljivosti zglobova.  Prva poboljšanja opšteg reumatoidnog stanja su primetna već nakon 2 nedelje!

Joint MD Revolution se preporučuje kod stanja kao što je:

Artroza kolena, laktova, ramena, kukova
Artroza kičme i zglobova šake
Degenerativnih bolesti zglobova
Reumatoidnog artritisa
Bolovi u zglobovima usled teškog fizičkog opterećenja
Kod povreda zglobova

Šta sve sadrži Joint MD Revolution?
Joint MD Revolution sadrži dva zaštićena kompleksa koja su nastala na osnovu višegodišnjih istraživanja na američkim Univerzitetskim klinikama. U poslednjoj deceniji sve je više pokušaja da se nađe prirodni lek za reumatoidni artritis i bolove u zglobovima.

Joint Health Proprietary Blend je zaštićena mešavina koja sadrži proteine mleka, hondroitin-sulfat, kao i ekstrakt korena kurkume. Izolovani proteini mleka pokazuju snažno antiinflamatorno dejstvo kod oboljenja zglobova i osteoartritisa, čime se pruža blagotvorno i olakšavajuće dejstvo na ove bolesti.

Hondroitin-sulfat je neophodan za održavanje strukturnog integriteta tkiva, pre svega kože i hrskavice što je važno za kontrolisanje bolesti i očuvanje pokretljivosti. Hondroitin stimuliše zadržavanje vode i hranljivih sastojaka što je veoma važno za hrskavicu jer ne ishranjuje krvotok i sprečava dejstvo enzima koji dovode do razgradnje hrskavice. Takođe, doprinosi elastičnosti hrskavice i stimuliše proizvodnju kolagena, što je izrazito bitno za starije osobe.

 

Sastojci proizvoda Joint MD Revolution mogu da se koriste kod oštećenih zglobova, artritisa i osteoartritisa.
Joint Support Proprietary Blend predstavlja mešavinu metilsulfonilmetana (MSM), ekstrakata korena đumbira, korena troskota, bromelaina, alfalipoinske kiseline i hijaluronske kiseline.

Kurkuma (Curcuma longa) se tradicionalno koristi kao začin i u mnogim kulturama se konzumira u lekovite svrhe. Kurkuma je poznata po antiinflamatornom i inhibitornom dejstvu na medijatore koji učestvuju u razgradnji hondrocita, zbog čega je obavezan sastojak preparata i suplemenata koji su namenjeni osobama sa osteoartritisom.

Metilsulfonilmetan (MSM) je još jedna komponenta proizvoda koja je namenjena očuvanju funkcije lokomotornog sistema, a pored toga utiče i na čvrstinu i stabilnost vezivnog tkiva. Ova komponenta je izvor sumpora koji treba da podstakne zdravlje kostiju.

Đumbir (Zingiberofficinale), odnosno rizom đumbira se koristi kod reumatoidnih oboljenja, ali i kod artritisa zbog antiinflamatornog i analgetičkog delovanja.

Alfa lipoinska kiselina ima izraženu antioksidativnu i antiinflamatornu aktivnost koje mogu biti od vodeće važnosti za oboljenja zglobova.

Koren troskota (Polygoniumcuspidatum) sadrži resveratrol koji poseduje snažno antiinflamatorno, antioksidativno i antikancerogeno delovanje, zbog čega ima potencijalni povoljni efekat kod inflamatornih oboljenja zglobova.

Hijaluronska kiselina je glavni sastojak sinovijalne tečnosti koja se nalazi u zglobovima i neophodna je za podmazivanje zglobne hrskavice. U medicini se koristi za podmlađivanje ćelija, ali se njena primena ne ograničava na to dejstvo, pa se podjednako koristi i kod oštećenih zglobova, artritisa i osteoartritisa.

Uz revolucionarne sastojke proizvoda Joint MD Revolution, za prevenciju i olakšanje artritisa i osteoartritisa je neophodna kontrola telesne težine, kao i nivoa dobrih materija u krvi. Ako se pridržavate zdrave i uravnotežene ishrane, počnete i da praktikujete fizičke aktivnosti, olakšanje tegoba koje izaziva artritis će vam biti na dohvat ruke.

 

Najčešća pitanja

Šta je artritis i da li se češće javlja kod muškaraca ili kod žena?
Tokom godina, kod svakog čoveka, uz bolesti krvnih sudova se javljaju i različite vrste bolesti zglobova i kostiju. Pojava reumatoidnog artritisa je jedna od najčeščih tegoba sa kojom se susreće gotovo polovina ljudske populacije na Planeti. Artritis dovodi do otežanog kretanja, ali ne samo do toga, već i do izuzetno jakih bolova u zglobovima. Artritis može da zahvati zglobove u bilo kom delu tela.

Artritis je opšti naziv za više od 100 oboljenja, koja su povezana sa upalom zglobova. Preciznije rečeno, artritis je upala zglobova koja se javlja u tri vida:

kao osteoartritis,
kao reumatoidni artritis ili
kao giht.
Interesantno je to što se na svim osobama, bez obzira na uzrast i godine može javiti neki od ovih vidova artritisa.

Artritis se češće javlja kod žena, čak oko dve trećine obolelih od artritisa su žene. Najčešće godine za pojavu artritisa su od 65 pa naviše, mada se neretko može javiti i kod mlađih osoba.

Artritis se ispoljava na različite načine, ali uglavnom kroz onesposobljavanje funkcionisanja jednog ili više zglobova. Neki oblici napadaju i druge organe u telu. Sam uzrok artritisa nije dovoljno poznat.

Osteoartritis se najčešće vezuje za fizičku traumu, prekomernu težinu ili nedostatak fizičkih aktivnosti, kao i deformitete (kao primer uzećemo krive noge), posledicu starenja, razna genetska oboljenja i slično.

Drugi oblici artritisa su kombinacija poremećaja imunog sistema združenog sa zapaljenjem sluzokože i hrskavice zgloba.

Na stanje artritisa utiču i ishrana, infekcije, poremećaj ravnoteže enzima i hormona i stres. Lek za artritis ili generalno lek za zglobove i hrskavicu još uvek nije dovoljno poznat, zato su konzumacija suplemenata, pravilna ishrana i fizička aktivnost od izuzetno važnosti za očuvanje zdravlja zglobova.

 

Najčešće komplikacije izazvane artritisom:
Prskanje hrskavice koje se javlja kod osteoartritisa, reumatoidnog artritisa i drugih oblika inflamatornih artritisa kao što su lupus i slično
Zapaljenje sluzokože zgloba, krvnih sudova, mišića, tetiva, ligamenata kod inflamatornih oblika artritisa i zahvata više zglobova
Stvaranje kristala u zglobnoj tečnosti što izaziva napad akutnog gihta ili pseudogihta
Skraćenje i grčenje mišića i tetiva koji dovode do deformiteta zgloba, može se javiti kod svih vrsta artritisa zbog imobilizacije
Zatezanje kože se uglavnom javlja kod skleroderme
Oštećenje unutrašnjih organa koje se najčešće javlja kog inflamatornih oblika artritisa
Zglobovi izgube pokretljivost što se javlja kao posledica oštećenja zgloba ili slabosti mišića
Smanjenje mišićne snage koje nastaje usled duže nepokretnosti u zglobu
Smanjenje pokretljivosti može postati i trajno kao posledica dugotrajnog odsustva vežbanja

1-2 kapsule dnevno

Additional information

Sastav

Koncentrat protein mleka,Hondroitin-sulfat, Suvi ekstrakt korena kurkume, standardizovan na 95% kurkuminoida, Metilsulfonilmetan ( MSM), Suvi ekstrakt krena đumbira, standardizovan na 5% gingerola i šoagola, Esterifikovana miristinska kiselina, Bromelain

Težina/ veličina pakovanja

100

Farmaceutski oblik

Tablete

Uzrasna kategorija

barkod

8606106776126